Asiakastarina – Rivitalon Premium-tason kylpyhuoneremontti, Tampere

Julkaistu 04.11.2021

Teimme vuonna 1999 rakennettuun Tamperelaiseen rivitaloon hieman isomman kylpyhuoneremontin, kun alkuperäiskunnossa olleet kylpyhuone, sauna, erillinen vessa, sekä tuulikaapin ja eteisen lattialaatoitukset oli aika päivittää uuteen.

Kylpyhuoneremontin suunnittelu oli suhteellisen selkeä: Haluttiin laadukkaita materiaaleja, ei suuria muutoksia rakenteellisesti, selkeyttä, toiminnallisuutta ja ripaus luksusta.

Suunnittelu- ja arviokäynnillä asiakkaalla oli jo valmiiksi muutamia ajatuksia tulevasta lopputuloksesta, kuten saunaan puolilasi, sekä tuplasuihkut. Yhdessä asiakkaan kanssa teimme päätökset mm. siitä että puretaan pukuhuoneen ja kylpyhuoneen välisen oviaukon yläosa pois niin, että saadaan kattopaneeli menemään samalla korolla yhtenäisesti joka paikassa. Myös pintaputket siirrettiin seinän sisään vedettäviksi muoviputkella. Laattavalintaan ehdotin myös saman sarjan isompaa laattaa pukuhuoneen puolelle, sekä seinään upotettua saippuahyllyä.

Idea kylpyhuoneremonttiin lähti ihan tarpeesta ja kuluneista pinnoista. Teistä kuultiin työkaverin kautta ja olitte ensimmäinen yritys johon oltiin yhteydessä. Otettiin referenssiksi toinen tarjous joka oli hinnaltaan samaa luokkaa, mutta heti mittakäynnistä ja tarjousesittelystä jäi kilpailijasta epävarma olo. Toisekseen teidän referenssit, tarjousesittely ja alkuvaikutelma oli jo niin vakuuttava ettemme oikeastaan uskoneet kilpailevan tarjouksen pystyvän sitä ylittämään. Muutaman tuhannen euron hintaero ei ole näin mittavassa remontissa merkittävä ja sillä erolla saatiin aika paljon parempaa materiaalia ja yksityiskohtaa. Esim. saippuateline, lasiseinä ja näyttävämpi paneeli-/laudemateriaali. Ja hyvä mieli.

Suunnittelu- ja arviokäynnin jälkeen tarjoukseen tehtiin muutama korjauskierros, että löydettiin juuri oikeat materiaalit ja ratkaisut siten, että lopputulos oli asiakkaan toiveisiin, tarpeisiin, ja budjettiin sopiva. Ohessa kuvat lähtötilanteesta omien merkintöjen kera.

.

On arvokasta, että tarjous viilattiin loppuun asti siten, että yksityiskohdat sovittiin vaikka paljon muutoksia ensitarjoukseen ei tarvinnut tehdäkään. Franssilan näkemys siitä mitä haluttiin oli hämmästyttävän lähellä omaa näkemystämme, sillä erolla että Franssilan näkemys oli loppuun asti viety ja toi esille yksityiskohtia joihin emme itse olisi osanneet kiinnittää huomiota. Asian voisi kuvata niin, että me olemme amatöörejä emmekä ole kiinnostuneet kuin lopputuloksesta ja hinnasta. Kilpaileva tarjous jätti tämän suhteen toivomisen varaa ja tarjouksessa keskityttiin osittain epäoleelliseen. Franssilan tarjousesittelystä sai varsin hyvän kuvan siitä miltä kokonaisuus tulisi näyttämään.

Kylpyhuoneremontille sovittiin aloituspäivä ja aikataulu, jonka jälkeen tilasimme materiaalit valmiiksi odottamaan itse remonttia. Näin isoon remonttiin täytyi budjetoida kaksi työntekijää, että saimme sen valmiiksi sovitussa 5 viikossa.

Itse remontti lähti varsin vauhdikkaasti liikkeelle ja remonttia varten perustettu Whatsup -ryhmä hoiti informaation kulun mallikkaasti. Remontti sujui aikataulussa ja koko remontin ajan oli tunne, että ei tarvitse jännittää kun ammattilaiset tekee. Kertaakaan ei tullut mieleen, että tuleekohan tästä mitään? Mukavia tyyppejä joiden kanssa voisi saunoa remontin jälkeen meidän uudessa saunassa.

Remontin aikana teimme yhden virheen, kun emme olleet suunnittelussa huomoinut pukuhuoneen seinällä katon rajassa olevaa jakorasiaa. Koska pukuhuoneen katto laski noin 5cm, jakorasialle ei pystynyt enää laittamaan standardikokoista kantta, koska kattopaneeli tuli tielle. Tein ehdotelman asiakkaalle, miten tämä voitaisiin ratkaista, mutta tämä ei ollut asiakkaan mieleen. Käsi pystyyn virheen merkiksi, ja korjattiin tilanne siirtämällä jakorasia seinän toiselle puolelle varaston seinälle. Tässä hyvä esimerkki siitä, kuinka suunnittelu- ja arviokäynnillä täytyy ottaa jokainen yksityiskohta huomioon, ja suunnitella ratkaisut etukäteen ja merkata ne suunnitelmaan että ne tulee myös hoidettua pohjatyövaiheessa.

Lopputuloksena saimme tehtyä erittäin hienon kokonaisuuden, jossa yksityiskohdat ovat kauniisti esillä, kuten jiiratut ulkokulmat paneelin ja laatan ulkokulmassa, kuten myös kaikissa laatoitusten ulkokulmissa. Listoja emme käyttäneet muualla kuin karmillisen oven peitelistoissa. Saumaväreistä teimme mallit valmiiseen laatoitukseen, josta asiakas sai itse päättää haluamansa saumavärin. Pukuhuoneeseen teimme mittatilauksena penkin samasta materiaalista, mistä myös lauteet ja paneelit on tehty.

Lopputuloksena on täydellinen kokonaisuus kattaen WC:n, kylpyhuoneen ja saunan. Vielä jäi muutakin remontoitavaa ja ehdottomasti haluttaisiin Franssilan jatkavan toisen WC:n uudistuksen parissa. Franssilaa uskallan suositella varauksetta ja on helppo todeta, että päädyttiin varmasti meille oikeaan vaihtoehtoon.

© Franssila 2024