Piilotettu pyykkiasema ja muita salaisuuksia

Julkaistu 23.09.2018

Käytännön ratkaisuja: Tässä kohteessa sijoitettiin tilaa säästäen pyykkihuolto fiksusti liukuovien taakse osana pesutilaa. Lisäksi saatiin kaupungin vesimittari kauniisti peittoon vesieristetyllä kotelolla,joka toimii kylpyhuoneen laskutasona ja uuden huoltoluukun ansiosta on helppo jatkossa käyttää.

Seinillä on vaaleaa Reveal Carraca – laattaa (31,5 x 51) joka luo lisää tilan tuntua kylpyhuoneeseen. Lattiaa koristaa 10×10 kauniin harmaa mattapintainen Betonsquare, White/Grey Matt (10×10) Molemmat laatat Vehoniemen Laattamyymälästä. Eleetön suuri peili led-valolla sekä valkoinen linjakas allaskaapisto kelluvana asennuksena on käytännöllinen ratkaisu pienempiin kylpyhuonetiloihin.

Suihkun suorassa läheisyydessä on hyvä saada koneet suojaan vesiroiskeilta. Tämä on toteutettu mittatilauksena teetetyillä valkopuitteisilla satiinilasista tehdyillä liukuovilla. Pyykkipäivänä ovet avataan ja pesutila muuntautuu pyykkitilaksi. Myös tyylikäs vesieristetty taso kätkee vesimittarin, jota voi huoltaa huoltoluukusta vaivattomasti tarpeen tullen. Muutoin marmorikuosinen Reveal Carrara laatta toimii tyylikkäänä laskutasona osana kylpyhuonetta.

Kylpyhuoneen ovelta avautuu vasemmalle lämpimän sävyinen haapasauna. Haapa on  erittäin tasasävyinen, luonnostaan vaalea  ja pehmeä puulaji. Lämpökäsiteltynä se saa pintaansa lämpimän rusehtavan sävyn, joka kestää kuumuutta. Tasaisen sävynsä ansiosta haapa luo tilan tuntua pienempäänkin saunaan. Saunapaneelin koko 15×120 ja lauteiden koko 28×120.  Se on mainio puulaji saunatiloihin, sillä se on pehmeä,  johtaa hitaasti lämpöä eikä tikkuunnu.

Highline Saunasky :n epäsuora valaistus luo tunnelmaa haapalauteisiin. Himmennettävä 10W valaisimen valo on muunneltavissa tarpeen mukaan. Kiukaan takaseinän vuolukivilaatoitus antaa kontrastin muuten vaaleahkolle haapasaunalle. Tässä saunassa on puhdas, suomalaisen saunan tuntu.

 

Kylpyhuoneen toteutus: Franssila Kylpyhuoneet Oy, tekstit: Aino Havukainen, kuvat: Jonathan Melartin

© Franssila 2024