Asiakastarina – Omakotitalon kylpyhuoneremontti, Ylöjärvi

Julkaistu 01.07.2023

Kylpyhuoneremontin lähtötilanne
Teimme kylpyhuoneremontin Ylöjärvellä sijaitsevaan omakotitaloon, joka oli päässyt kosteusteknisen käyttöikänsä päähän.
Mielikuva yrityksestä ennen remonttia oli muodostonut ammattitaitoiseksi ja tasokkaaksi tekijäksi. Bongasimme yrityksen ensimmäisen kerran instagramista.
Kylpyhuoneen suunnittelu
Suunnitteluun lähdettiin siitä lähdökohdasta, että remontti halutaan tehdä näyttäväksi siten, että siitä voi nauttia ne vuodet kun tilaaja siinä asuu, sekä siitä näkökulmasta että kun talo mahdollisesti 5-10 vuoden kuluttua myydään – asunnon jälleenmyyntiarvo nousee sekä asunnon myynti helpottuu.
Tilaa oli suhteellisen paljon, mutta vessan ja kylpyhuoneen välinen seinä päätettiin purkaa, jotta saadaan tilasta yhtenäinen.
Ulkonäköä ja käytännöllisyyttä saatiin:
  • muuttamalla lattiamallin wc-istuin seinävessaksi
  • epäsuoravalo koko peräseinän matkalle
  • 60×60 laattakoko sekä seinään, että lattiaan
  • mustat yksityiskohdat vesikalusteissa, led-valoissa, saippuahyllyssä, lasiseinässä sekä peilissä
  • kattomateriaaliksi valittiin Keisaripuun keskipaahto 15x155mm STS-paneeli
Kylpyhuoneen suunnittelu Tiinan kanssa sujui hyvin ja oli joustavaa, sekä löydettiin oikeat ja hyvät materiaalit juuri meille. Oltiin tähän erittäin tyytyväisiä.
Suunnittelukäynti Vellun kanssa meni hyvin ja toiveitamme kuunneltiin. Sopimusta myöten asiat käytiin selkeästi läpi.
Kylpyhuoneremontin kulku
Remonttiin lähdettäessä meillä oli muutama  asia, jota emme tienneet suunnitteluvaiheessa, mutta niihin toki varauduttiin valmiiksi.
Ensimmäinen oli kosteus – pintakosteusmittaus näytti ennen remonttia korkeita lukemia suihkujen kohdalla, emmekä tienneet millaiset vedeneristeet alla oli.
Toinen oli suihkujen hanakulmat – tällaisiin hanakulmiin emme olleet aikaisemmin törmänneet, joten asiakasta tiedotettiin jo ennen remonttia suunnitteluvaiheessa, että nämä mahdollisesti joudutaan vaihtamaan.
Purkutöiden jälkeen totesimme, että hanakulmat joudutaan vaihtamaan, sillä uusia vedeneristyksiä ei pystytä liittämään vanhoihin hanakulmiin nykyaikaisesti.
Myös kosteutta valitettavasti oli kaivojen kohdalla niin paljon, että se jouduttiin kuivaamaan.
Koska lattiassa oli vesikiertoinen lattialämmitys, emme voineet piikata kosteaa aluetta pois, mikä olisi nopeuttanut remontin läpimenoaikaa huomattavasti.
Ensin totesimme kosteuden pintakosteusmittauksella betonin päältä, jonka jälkeen päätimme tehdä porareiät, jolloin saamme suhtellisen kosteuden betonista.
Ennen porareikiä otimme lämpökameralla kuvat, jolla varmistimme ettemme poraa lämmitysputkiin.
Koska kosteutta oli liikaa, jouduimme kuivaamaan kohdetta levykuivaimilla.
Remonttia kuitenkin jatkettiin läpi kuivatuksen, mikä mahdollisti sen että kun kuivaus oli ohi, saimme remontin hyvin nopeasti valmiiksi. Tämä käytännössä tarkoitti sitä, että levykuivaimet olivat päällä joka päivä 16.00-07.00 välisen ajan, ja työnteon ajaksi levykuivaimet siirrettiin sivuun.
Vessan vanha kaivo jouduttiin vaihtamaan, sillä alkuperäinen korokerengas oli vähintäänkin kyseenalainen. Lattialämmitysputki kulki hyvin lähellä kaivoa, joten kaivon vaihdossa jouduimme noudattamaan erityistä varovaisuutta.
Remontti eteni vauhdilla ja ammattitaitoisin ottein ja tiedottaminen, sekä keskusteluyhteys remontin aikana toimi hyvin.
Remontti ylitti asiakkaan odotukset
Vaikka remontti oli haastava yleisellä tasolla mitattuna, meille tämä ei kuitenkaan ollut millään tavalla erikoinen, sillä teemme näitä päivätyöksemme, sekä meillä on kaikki koneet, laitteet ja kokemus – kuten esimerkiksi
  • pintakosteusmittauslaitteisto
  • suhteellisen kosteuden mittauskalusto
  • kuivauskalusto
  • lämpökamera, jolla pystymme todentamaan lämmitysputkien paikat (jonka vuoksi emme esimerkiksi piikanneet lämmitysputkeen kaivoa vaihdettaessa)
  • kokemuksen tuoma varmuus, jonka turvin töitä teemme
Työntekijöistä jäi todella positiivinen fiilis ja kiitos kaikille osallistujille eli Vellu sulle, sekä Jesselle ja Mikolle, sekä tietysti Tiinalle. Kiitos myös että huomioitte siisteyden remontin aikana.
Olimme erittäin tyytyväisiä remonttiin ja lopputulos ylitti odotuksemme!
Suunnittelu sekä pintamateriaalit: Tiina Vuorio www.franssilalaatat.fi
Toteutus: Franssila Kylpyhuoneet Oy
Katto: Keisaripuu keskipaahto 15×155
Suihku & Allashana: Tapwell
Wc-istuin sekä huuhtelupainike: Geberit Acanto
Peili:
Saippuahylly: Naka
Allaskaappi: Esan Levykaluste
Lattiakaivonkansi: Vieser
Suihkuseinä: Glaso Oy
© Franssila 2024