Nauti haapasaunan lämmöstä

Julkaistu 07.10.2018

Tässä kylpyhuonelaajennuksessa kerrostalokodin kylpyhuone koki suuren muutoksen. Vaaleilla sävyillä on saatu paljon tilan tuntua kompaktiin kylpyhuoneeseen. Kaikki tarpeellinen löytyy yhden kylpyhuoneoven takaa.

Koko kohteen laatat on hankittu Vehoniemen laatta -liikkeestä. Sadevesisuihku antaa ihanan rentouttavan vilvoituksen saunan jälkeen.(Hansgrohe Raindance 260 x 260 mm) Suihkuun on piilottettu seinään ShowersSelect -termostaatti kahdelle toiminnolle piiloasennuksena. Allashanana toimii saman sarjan tyylikäs Hansgrohe Puravida, valkoinen. Peili on mittatilaustyönä tilattu kohteeseen ja istuukin siksi täydellisesti laatoitetulle seinälle.

Vaalea ja tunnelmallinen sauna saatiin mittatilaustyönä mahtumaan hienosti 1,6 x 1,4 m tilaan ja lasiseinän ansiosta vaikutelma jää hyvinkin avaraksi. Lauteet täyttävät tilan, eikä hukkaneliöitä synny. Saunan mahtuu löylyttelemään 2-3 saunojaa kerrallaan. Näkymä kylpyhuoneen puolelle jatkaa tilan tuntua löylyn ottajille. Tämän kauniin pikkuisen saunan lämmössä voi viihtyä pidempäänkin.

Saunassa komeilee Helon suomalainen Hangon tehtaalla tehty Himalaja -kiuas. Laadukkaat löylyt takaa suomalainen käsityön laatu. Saunanpaneelit ovat haapaa. Seinät ja katto Kallio- haapapaneelia (15 x 120 STS 3) ja lauteet liimattua haapalaudetta. Lauteet ovat paikalleen käsityönä tehty.

Kylpyhuoneen pyykkisäilytys on ratkaistu oivalla tavalla. Saunan lauteiden alla oleva tila on otettu hyötykäyttöön ja eristetty säilytystilaksi. Laatikosto avautuu käytännöllisesti kodinhoitotilaan, josta löytyy perheen pesukone ja pyykkihuollolle muutama kaapisto. Seinään upotetun säilytysratkaisun valkoinen vetolaatikosto hankittu Ikeasta.

Kompakti ja tyylikäs kodinhoitotila on rakennettu entisen vaatehuoneen kohdalle. Pesukoneelle tehdyssä kalusteratkaisussa on otettu seinätila kokonaan hyötykäyttöön(leveys x korkeus), näin ollen hukkatilaa ei jää lainkaan. Kylpyhuoneen oivallisen tilankäytön on mahdollistanut huolellinen suunnittelu Franssila Kylpyhuoneet Oy:n vankalla ammattitaidolla.

Tätä kylpyhuonetta on ilo katsella.

 

Kylpyhuonene toteutus: Franssila Kylpyhuoneet Oy, kuvat: Franssila kylpyhuoneet Oy, teksti: Aino Havukainen

© Franssila 2024