Kylpyhuoneremontin vaiheet

Julkaistu 04.10.2018

1. Ota yhteyttä

Soittamalla, sähköpostilla taikka yhteydenottolomakkella.

2. Kartoitus

Kartoitamme kohteenne ensin etänä.

Kun olemme perehtyneet kohteeseenne, (yleensä sähköpostiin lähettämienne kuvien ja lähtötietojen avulla) otamme teihin yhteyttä sähköpostitse taikka soittamalla, jossa käymme läpi aikatauluanne ja budjettianne. Mikäli kohteenne mahtuu meidän aikatauluihin ja teidän budjettiin, sovimme suunnittelukäynnin. 

Ennen suunnittelukäyntiä teemme suunnittelusopimuksen. Suunnittelu laskutetaan, mikäli remontti ei toteudu kauttamme.

3. Suunnittelukäynti

Suunnittelukäynnillä kartoitamme teidän tarkemmat toiveet ja tarpeet remontista, sekä otamme mitat. Tähän menee aikaa kohteesta riippuen 1-2 tuntia. Käymme tarkemmin läpi pohjaratkaisun, putki- ja sähkömuutokset, valaistuksen, kalusteet, pintamateriaalit sekä yksityiskohdat. Piirrämme halutessanne 3D-kuvat valmiista kokonaisuudesta. 

Mikäli kohteenne on vuonna 1993 tai aiemmin rakennettu/remontoitu, voimme tehdä asbestikartoituksen arviokäynnin yhteydessä. Hinta on remontin toteutuessa 100€/näyte (yleensä vaatii 2-3 näytettä). Muista mainita tästä tarpeesta ottaessasi yhteyttä.

4. Tarjousesittely

Teemme tarjouksen avaimet käteen -periaatteella, mikäli kohde on selkeä. Jos kohteessa on paljon muuttujia joihin ei voi varautua – teemme lähtökohtaisesti tuntityötarjouksen. 

Tarjous sisältää 

  • tarkasti laaditun työohjelman, josta näkee kaikki työvaiheet
  • alustavan aikataulun 
  • työn ja materiaalit eriteltynä 
  • pintamateriaalit hintoineen ja havainnekuvineen
  • 3D-kuvat (halutessanne)

Esittelemme tarjouksen aina toimistollamme henkilökohtaisesti, jolla varmistamme sen, että tarjous on juuri sellainen kuin haluatte ja että ymmärrätte jokaisen kohdan tarjouksesta. 

Mikäli kohde ei toteudu kauttamme:

  • Veloitamme suunnittelukäyntiin, tarjouksen tekoon sekä tarjouksen esittelyyn käytetystä ajasta 65€/tunti sis alv 24%. Normaalisti tähän menee 8-14 tuntia, riippuen kohteesta ja piirretäänkö 3D-kuvia.
  • Mikäli ette valitse meitä urakoijaksi, pystytte kuitenkin hyödyntämään tarjoustamme ja suunnitelmaamme tehdessänne remontin toisen urakoijan kanssa. 

5. Tarjouksen hyväksyminen

Sovimme alustavan aikataulun remontille. Mikäli kyseessä on taloyhtiö, teette muutostyöilmoituksen jossa autamme tarvittaessa.

6. Remontin alkaminen

Teemme suojaukset ja alipainestamme remontoitavan alueen. Kulku suojausten läpi on mahdollista koko remontin ajan.

7. Purku

Poistamme kalusteet ja pintamateriaalit, sekä hiomme kiviseinät ja lattiat pohjia myöden. Kierrätämme kaikki materiaalit. Käytämme työkaluissamme kohdepoistoa sekä tila on alipaineistettu, joten pölyn leviäminen asuntoon on estetty.

8. Purkukatselmus

Taloyhtiöissä purkukatselmuksen suorittaa ulkopuolinen valvoja. Katselmuksessa mitataan kosteudet ja tarvittaessa teemme tarvittavat kuivaustoimenpiteet. Varmistamme myös että rakenteet ovat kunnossa.  Omakotitaloon tehtävissä remonteissa ei vaadita ulkopuolista valvojaa. Näissä tapauksissa me teemme kosteusmittaukset ja dokumentoinnit.

9. Pohjatyöt

Muuraamme uudet seinät, levytämme puuseinät, tasoitamme kiviseinät, korjaamme kaadot. Jos asennetaan lattialämmitys, asennamme kaapelin sekä valamme ne kiinni.

10. Vedeneristys

VTT:n hyväksymä märkätila-asentaja tekee vesieristykset. Valmis pinta tarkastetaan ja otetaan koepalat.

11. Pinnat

Seinät ja lattiat joko laatoitetaan sekä saumataan, taikka pinnoitetaan eri pinnoitusmateriaaleilla. Alaslaskettu katto tehdään sovitusta materiaalista.

12. Kalustus sekä viimeistely

Asennetaan kaikki kiintokalusteet, LVIS-kalusteet, lasiseinät, ovet sekä listoitukset ja kynnykset. Asennamme parafiiniöljyn/saunavahan sovittaessa.

13. Loppupesu

Pesemme kylpyhuoneen sovittaessa.

14. Luovutus

Luovutuksen yhteydessä käymme läpi remontin kokonaisuudessaan. Katsomme miten mikäkin uusi asia uudessa kylpyhuoneessa ja saunassa toimii, sekä opastan miten sitä huolletaan. Saatte kansion jossa on kaikki dokumentit, sekä kaikista remontin vaiheista otetut kuvat muistitikulla.

© Franssila 2024