Kylpyhuoneremontin vaiheet

Julkaistu 04.10.2018

1. Ota yhteyttä

Soittamalla, sähköpostilla taikka yhteydenottolomakkella.

2. Kartoitus

Kartoitan kohteenne ensin etänä.

Kun olen perehtynyt kohteeseenne, (yleensä sähköpostiin lähettämienne kuvien ja lähtötietojen avulla) otan teihin yhteyttä sähköpostitse taikka soittamalla, jossa käymme läpi aikatauluanne ja budjettianne. Mikäli kohteenne mahtuu meidän aikatauluihin ja teidän budjettiin, sovimme arviokäynnin. 

Ennen arviokäyntiä teemme suunnittelusopimuksen. Suunnittelu laskutetaan, mikäli remontti ei toteudu kauttamme.

3. Arviokäynti

Arviokäynnillä kartoitan teidän tarkemmat toiveet ja tarpeet remontista. Tähän menee aikaa kohteesta riippuen 1-2 tuntia. Käymme tarkemmin läpi pohjaratkaisun, putki- ja sähkömuutokset, valaistuksen, kalusteet, pintamateriaalit sekä yksityiskohdat. Piirrän halutessanne 3D-kuvat valmiista kokonaisuudesta. 

Mikäli kohteenne on vuonna 1993 tai aiemmin rakennettu/remontoitu, voin tehdä asbestikartoituksen arviokäynnin yhteydessä. Hinta on remontin toteutuessa 100€/näyte (yleensä vaatii 2-3 näytettä), mikäli remontti ei toteudu kauttamme, hinta on 150€/näyte. Muista mainita tästä tarpeesta ottaessasi yhteyttä.

4. Tarjousesittely

Teen tarjouksen avaimet käteen -periaatteella, mikäli kohde on selkeä. Jos kohteessa on paljon muuttujia joihin ei voi varautua – teen lähtökohtaisesti tuntityötarjouksen. 

Tarjous sisältää 

  • tarkasti laaditun työohjelman, josta näkee kaikki työvaiheet
  • alustavan aikataulun 
  • työn ja materiaalit eriteltynä 
  • pintamateriaalit hintoineen ja havainnekuvineen
  • 3D-kuvat (halutessanne)

Esittelen tarjouksen aina toimistollamme henkilökohtaisesti, jolla varmistan sen että tarjous on juuri sellainen kuin haluatte ja että ymmärrätte jokaisen kohdan tarjouksesta. 

Mikäli kohde ei toteudu kauttamme:

  • Veloitan arviokäyntiin, tarjouksen tekoon sekä tarjouksen esittelyyn käytetystä ajasta 55€/tunti sis alv 24%. (konsultointihinta normaalisti 120€/tunti) Normaalisti tähän menee 5-10 tuntia, riippuen kohteesta ja piirretäänkö 3D-kuvia.
  • Mikäli ette valitse meitä urakoijaksi, pystytte kuitenkin hyödyntämään tarjoustani ja suunnitelmaani tehdessänne remontin toisen urakoijan kanssa. 

5. Tarjouksen hyväksyminen

Sovimme alustavan aikataulun remontille. Mikäli kysessä on taloyhtiö, teette muutostyöilmoituksen jossa autan tarvittaessa.

6. Remontin alkaminen

Teemme suojaukset ja alipainestamme remontoitavan alueen. Kulku suojausten läpi on mahdollista koko remontin ajan.

7. Purku

Poistamme kalusteet ja pintamateriaalit, sekä hiomme kiviseinät ja lattiat pohjia myöden. Kierrätämme kaikki materiaalit. Käytämme työkaluissamme kohdepoistoa koko ajan sekä tila on alipaineistettu, joten pölyn leviäminen asuntoon on estetty.

8. Purkukatselmus

Taloyhtiöissä purkukatselmuksen suorittaa ulkopuolinen valvoja. Katselmuksessa mitataan kosteudet ja tarvittaessa teemme tarvittavat kuivaustoimenpiteet. Varmistamme myös että rakenteet ovat kunnossa.  Omakotitaloon tehtävissä remonteissa dokumentit ovat yhdessä kansiossa, jonka saat remontin jälkeen itsellesi.

9. Pohjatyöt

Muuraamme uudet seinät, levytämme puuseinät, tasoitamme kiviseinät, korjaamme kaadot. Jos asennetaan lattialämmitys, asennamme kaapelin sekä valamme ne kiinni.

10. Vedeneristys

VTT:n hyväksymä märkätila-asentaja tekee vesieristykset. Valmis pinta tarkastetaan ja otetaan koepalat.

11. Pinnat

Seinät ja lattiat joko laatoitetaan sekä saumataan, taikka pinnoitetaan eri pinnoitusmateriaaleilla.

12. Katto

Alaslaskettu katto tehdään puusta, maalatusta kipsilevystä taikka esimerkiksi vinyylikankaasta.

13. Kalustus sekä viimeistely

Asennetaan kaikki kiintokalusteet, LVIS-kalusteet, lasiovet, normaalit ovet sekä listoitukset ja kynnykset. Asennamme parafiiniöljyn/saunavahan sovittaessa.

14. Loppupesu

Pesemme kylpyhuoneen sovittaessa.

15. Luovutus

Luovutuksen yhteydessä käymme läpi remontin kokonaisuudessaan. Katsomme miten mikäkin uusi asia uudessa kylpyhuoneessa ja saunassa toimii, sekä opastan miten sitä huolletaan. Saatte kansion jossa on kaikki dokumentit, sekä kaikista remontin vaiheista otetut kuvat muistitikulla.