Sauno savun harmaan lasiseinän suojissa

Julkaistu 08.10.2018

Tässä rivitalokohteessa laajennettiin saaneerauksen yhteydessä vanhasta siivouskomerosta perheelle uusi tunnelmallinen sauna. Lauteet ovat lämpökäsiteltyä haapaa, joka tuntuu oikein miellyttävältä saunan lauteissa, sillä haapa ei johda lämpöä. Seiniin asennettiin 120 millimetrin STS/3 lämpöhaapaa ja lauteet rakennettiin 28 x 120 mm lämpöhaapalankuista. Näin saunan ilme pysyy linjakkaana ja rauhallisena, sillä puun leveys on kautta saunan samanlevyistä.

Saunan tunnelmallinen valaistus on toteutettu Highline Sauna sky – spottivalaisimilla. Polttimot asennettiin alhaalta ylöspäin takaseinälle selkänojan taakse.

Koko kylpyhuoneen katto on toteutettu haapapaneelilla, joka luo lämpöä pesutiloihin entisestään vaaleiden laattojen rinnalla.

Kaksi suihkupistettä antavat tilaa lapsiperheen peseytymiselle ja on käytännöllinen apu iltapuuhissa. Kauniit suihkuyksiköt ovat näyttävä elementti rinnakkain. Tyylikäs rosteri toimii hienosti vaalean yleisilmeen kanssa nostaen haavan lämpöa ja tunnelmallisia valoja esiin.

Kauniit vaaleat lattialaatat sekä näyttävät graniitin harmaa eläväpintainen seinälaatta Laattapiste Collection:ilta. Tumma savunharmaan sävyinen lasioviseinämä takaa tunnelmalliset löylyt Harvian kiukaan suojissa.

Rentoutuminen voi alkaa.

Kohteen toteutus: Franssila Kylpyhuoneet Oy, Kuvat: Franssila Kylpyhuoneet Oy, Teksti: Aino Havukainen

© Franssila 2024