Hurmaava harmaa!

Julkaistu 04.10.2018

Heittäydy harmaan hurmioon! Tässä kylpyhuoneessa se on helppoa. Kauniit viimeistellyt pinnat Vehoniemen laattojen harmaan sävyissä sekä rauhoittava lämpökäsitelty magnoliapaneeli kutsuu rentoutumaan.

Kylpyhuoneessa on laattakokoja kuutta erilaista, mutta kokonaisuus säilyy läpi kylpyhuoneen yhtenäisenä, sillä laatat ovat samoista Mark- mallistoa, tiedustelut Vehoniemen Laattamyymälä. Kylpyhuoneen seinälaatat on jiirattu ammattitaidolla kaltevien kulmien ja tilan muotojen vuoksi. Ylelliset suihkut tässä kohteessa tarjoavat Handsgrohe Puravida sekä sadevesisuihku Hansgrohe raindance select S (260X260mm), joka on upetettu kattoon.

                        Seinälaatat: Mark Pearl 45×90 Lappato

                        AVWU Mark Graphite 45×90 Lappato

                        Ammeen seinän laatta: Amyq Mark Graphite Mosaico 3d lappato 30×30

                        Allastason laatat: Amyq Mark Pearl Mosaico mix

                        Ammekotelon pienemmät laatat: Amyq Mark Graphite Mosaico

                        Lattian laatat: AML2L Mark Pearl Mosaico Esagono 30X35

Kohteeseen valittiin kuutta eri laattaa eri pinnoille. Vaikka variaatio laatoissa on moninainen, kokonaisuus säilyy läpi kylpyhuoneen ja kaikki materiaalit sointuvat toisiinsa loistavasti. Laattavalinnat ovat niin harkiten tehty, että ajatus harmonisesta tilasta säilyy kylpyhuoneen alusta loppuun. Muodoilla, laattojen koolla ja eri värisävyillä voi leikitellä vapaasti pelkäämättä sekavaa tunnelmaa. Tärkeää on se, että materiaaleilla on jokin yhdistävä tekijä, esim. väri harmaa.

Käsienpesuallas on Schönbergin linjakas kiviallas Callervo 600X345mm, joka istuu kauniisti mittatilaustyönä tehtyjen vaaleiden kalusteiden vierelle.

Katon spottivalaisimet kylpyhuoneessa ovat Antlia 6W 4000K, hopea, Winled Oy. Ammeen takaseinällä loistava led-nauha tehostaa harmaan mosaiikin ja kattopaneelin rajaa ja tekee kylpyhetkestä entistä ylellisemmän. (Led-nauha 4000K)

Tämän kohteen saunaan valittiin Iki -kiuas (Iki Monolith 6,9Kw), joka on  suunniteltu yhteistyössä dSign Vertti Kivi & Co:n kanssa. Kiukaan eleetön muoto on ajaton ja antaa luotettavat löylyt vuosiksi eteenpäin. Iki kiuskasta voi ohjata Wawe – ohjauskeskuksesta myös saunan ulkopuolelta.

Kohteessa toteutettiin saunalaajennus olohuoneen suuntaan. Rakennusluvat tarvittiin kohteelle, ennen kuin projekti käynnistettiin. Kohteessa toteutettiin mittatilaustyönä säilytystilat lauteiden alle Mestaripuuseppä Tingander Oy:n toimesta. Säilytyslokero on täysin vesieristetty ja erillinen tila saunasta, joka aukeaa olohuoneen suuntaan. Näin kodin säilytystiloja saatiin lisää, eikä hukkatilaa saunan lattiatilaan jäänyt ollenkaan. Loistava ratkaisu pieniin tiloihin!

Kauniit taidolla tehdyt yksityiskohdat tekevät kylpyhuoneesta viimeistellyn, kestävän ja turvallisen. Jokainen sauma on huolella tehty.

 

Kylpyhuoneen toteutus: Franssila Kylpyhuoneet Oy, Kuvat: Jonathan Melartin, Teksti: Aino Havukainen

© Franssila 2024