Hengähdä hetki

Julkaistu 04.10.2018

Japanilaishenkinen kotikylpylä keskellä Pispalaa odottaa sinua.

Astu peremmälle tyylikkääseen koti -spa-huoneeseen. Pispalassa sijaitsevan paritalon kellarista löytyy viimeistä yksityiskohtaa myöten hiottu kylpyhuonekokonaisuus. Idea kylpyhuoneen tyyliin lähti liikkeelle pariskunnan ostamasta design-penkistä(Nomess Copenhagen, Mini 2dots). Eleetön penkki ja luonnonmateriaalit kuimmoittivat suunnittelijaa luomaan rentoutu Tässä kylpyosastossa on helppo hengittää syvään ja laskea hartiat alas. On lupa rentoutua.

Kaksi sadevesisuhkua takaavat ihanan rentouttavat suihkut. Laatat ovat Laattapiste Collectionin mallistoa.Seinällä komeilee Th Betoni Anthracite 30×60 ja lattiaa koristaa Th Betoni Anthracite 10×10. Hienon yksityiskohdan suihkuseinälle luo harmaa kivimosaiikkilaatta kahdessa valaistussa saippuasyvennyksessä. Epäsuora valaistus ja pienet kivilaatat luo pinann muutosta yhteinäiseen seinäpintaan ja lisää aitoa japanilaista spa-tunnelmaa.

Myös amme on valaistu sisältä, joten kutsuva kylpyamme hehkuu veden liplattaessa ammeessa. Ammeen yläpuolella tuikkii roikkuvat tunnelmavalaisimet sekä seinän ja katon rajassa upotettu epäsuora valonauha, joka luo tasaisen valon pitkin kaunista betonin sävyistä massiivilaattaa pitkin, korostaen laatan pintaa. Epäsuora valaistus on omiaan kylpyhuoneen tunnelmanluojana ja sopii tähänkin kohteeseen erityisen hyvin.

Kylpyammeen nurkasta löytyy pieni syvennys, joka on laatoitettu mosaiikkilaatalla aivan, kuten suihkuseinän saippuatelineetkin. Yhtenäinen linja säilyy näin läpi kylpyhuoneen. Ammeen reunat on päällystetty harmaalla hartsipinnoitteella.

Tyylikäs wc jatkaa rauhallista maanläheisten pintojen linjaa: seinät Pavisen mikrosementti, sävy Plata(vaaleanharmaa/muta). Pieneen tilaan on valittu kevyt ja pieni allaskokonaisuus, joka kelluu eleettömästi seinällä. Valaistus, spottivalo upotetuna kattoon. Lattian pinta Laattapiste Collectionin harmaa Th Betoni Anthracite 10×10 laatoitus.

Tunnelmallinen saunaa kutsuu luokseen ja tyylikkään löylyhuoneen viimeistelee rosterinen pyöreä Helon design-kiuas.

Tämän kylpyhuoneen saunalla sekä pienen Wc:n on suunnitellut Memmu Pitkänen yhteistyössä Franssila Kylpyhuoneiden kanssa.

 

Teksti: Aino Havukainen, sisustussuunnittelija / muotoilija amk. Kuvaus: Jonathan Melartin