Classic – tason kylpyhuoneremontti

Julkaistu 06.04.2021

Tässä omakotitalon kylpyhuone- ja saunaremontissa ei tehty mitään isoja muutoksia. Ainoastaan pinnat tehtiin uusiksi.

Seinissä on 30cm * 60cm kokoinen mittaansa leikattu laatta ja lattiassa 10cm * 10cm kokoinen irtolaatta. Ulkokulmissa on käytetty valkoista laattalistaa.

 

 

Käyttövedet asennettiin samoille paikoille missä ne olivat ennenkin, kupariputket kuitenkin vaihdettiin kromiputkiin.

Allaskaluste ja peili pysyivät omilla paikoillaan, ainostaan kalusteiden koko muuttui hieman isommaksi.

Kattoon asennettiin pyöreäreunainen STP 15mm * 90mm kokoinen lämpöhaapapaneeli, ilman kattolistoja.

 

 

Suihku, pesukone ja kuivausrumpu olivat aiemmin samoilla paikoilla missä nytkin, mutta nyt teimme mittatilauksena lasiliukuovet koneiden eteen, mikä tuo ulkonäköä huomattavasti lisää, sekä koneet eivät kastu turhaan.

 

 

Talon vesimittari oli suihkun vieressä kuten nytkin, mutta päätimme naamioida sen kotelon sisään, mikä vähentää huomattavasti kosteusrasitusta läpivientien kohdalla. Kotelon sisäosa vesieristettiin ja laatoitettiin, ja mikäli vettä pääsee luukun välistä kotelon sisään – vesi pääsee alapuolelta valumaan kaivolle lattiasilikoniin jätetystä raosta.

 

.

 

Saunassa oli aiemmin kokopuuovi, mikä vaihdettiin karmilliseen kokolasioveen. Myös kylpyhuoneen ovi vaihdettiin karmilliseen satiinilasioveen.

 

 

Saunan katossa käytettiin samaa paneelia mitä kylpyhuoneessa. Seinät puolestaan paneloitiin 15mm * 140mm STS teräväreunaisella lämpöhaapapaneelilla.

Lauteet teimme 26mm * 140mm kokoisesta lämpöhaapalauteesta paikan päällä. Alalaudetta ei haluttu tehdä perälle asti ”terassimallisena” vaan se tehtiin siirrettäväksi ja helposti irroitettavaksi siivousta varten.

Kiukaan takaosa laatoitettiin kivijäljitelmä-laatalla sekä selkänojaan asennettiin pieni kuitusarja.

 

© Franssila 2024